کد خبر 292942
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۰

با نزدیکی به ایام پایانی سال اگرچه به دلیل ادامه یافتن رکود بازار خودرو قیمت‌ها در این حوزه به ثبات رسیده است اما برخی فروشندگان با سوء استفاده از نزدیکی به سال جدید این محصولات را با قیمت‌هایی بالاتر از نرخ واقعی بازار عرضه می‌کنند.

به گزارش مشرق، اخباري كه اين روزها از بازار به گوش مي رسد همگي حكايت از افزايش ۱ تا ۲ ميليوني قيمت خودروها( بستگي به مدل خودرو) دارد. بهانه هاي خودروسازان در اضافه كردن آپشن هاي اجباري و عرضه خودروهاي يورو۴ با مدل سال ۹۳،‌ سودجويي شب عيد دلالان خودرو درپي رونق گرفتن بازار خريد و فروش،‌ باعث شده چنين افزايشي در بازار شده است.

علاوه بر این، رشد قیمت ارز در روزهای اخیر و همچنین پایین بودن عرضه خودرو‌سازان از جمله دلایل بالا رفتن قیمت خودرو در بازار است.

بر این اساس، قیمت هر دستگاه مگان مدل ۹۲ با ۵۰۰ هزار تومان افزایش به ۸۹ میلیون تومان رسیده و مدل ۹۳ این خودرو که با استاندارد یورو ۴ عرضه می‌شود نیز با قیمت ۹۳ میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود. قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ هم با افزایش ۷۰۰ هزار تومانی به ۳۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.

جالب اینجاست که نعمت زاده وزیر صنعت روز گذشته در خصوص افزایش ۲ میلیونی قیمت برخی خودروها به دلیل استاندارد یورو ۴ گفت: از افزایش قیمت ۲ میلیونی خودروها به علت اضافه کردن آپشن یورو ۴ بی‌اطلاع هستم!!

افزایش قیمت خودروهای داخلی در حالی اتفاق افتاده که از يك سو بازار با رکود خرید و فروش روبرو است و مردم قدرت خرید کافی برای خرید خودروها با قیمت‌های فعلی را ندارند و از سوي ديگر تعداد خودروهاي موجود در كشور از تعداد مشتريان و متقاضيان خريد خود كه به بازار مراجعه مي كنند بيشتر است و به طور طبیعی قیمت‌ها نباید افزایش یابد.

اين ماجرا و افزايش قيمت ها در سال جديد موضوع ديروز و امروز بازار خودرويي كشور نيست و سال هاي گذشته نيز شاهد چنين افزايش هايي بوديم. علت اين اتفاق را به طور حتم بايد در عدم نظارت قوي و رها كردن بازار خودرو از سوي سازمان هاي نظارتي و حمايتي مشتريان مانند سازمان حمايت از مصرف كنندگان دانست.

سازمان‌های نظارتی به ویژه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان باید با فروشندگانی که بی دلیل قیمت‌ها را در بازار افزایش داده‌اند برخورد کند. چرا كه در صورت كليد خوردن تغييرات قيمتي از سوي خودروسازان بازار به سرعت واكنش نشان داده و قيمت ها رو به كاهش مي گذارند.

پیش از این سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به طور دوره‌ای آمار بازرسی‌های این سازمان از سطح دفاتر و نمایندگی‌ها فروش خودرو در سطح کشور و میزان کشف تخلفات و جرائم را منتشر می‌کرد اما در یک سال اخیر ارائه آمارهای این چنینی نیز کمرنگ شده است و اين باعث شده تا سودجويان در اين حوزه دست به افزايش بي ضابطه قيمت ها در فصل افزايش تقاضا بشود.

گويا اين مهم بايد مجدد براي سازمان هاي نظارتي بازتعريف شود كه: دلالان و واسطه‌های بازار خودرو از هر فرصتی برای فریب خریداران و فروشندگان خودرو استفاده می‌کنند.
منبع: الف

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس